Tisztában vagyok azzal, hogy hatalmas kínálati dömpinggel (közöttük giccs-hegyekkel) kell szembenézniük azoknak a szülőknek, akik valóban értékes és hasznos ajándékkal szeretnék megköszönni a pedagógusoknak a gyermekekkel eltöltött több éves munkát.

Úgy gondolom, érdemes rá időt szánni, hogy valóban maradandó értéket kaphassanak a tanárok megérdemelt munkájuk elismeréseként.

Mai világunk tele van értéktelen kacatokkal, amik nem többek porfogóknál és néhány év után a kukában végzik.

Ha valóban maradandót szeretnénk ajándékozni, ami még húsz év múlva is eredeti fényében pompázik, s ránézve, vagy használva szép emlékeket ébreszt a pedagógusban, akkor érdemes megfontolni, hogy  iparművészeti, vagy kézműves termékek mellett tegyük le a voksunkat.

Minőségi ajándékok pedagógusoknak

Ezek a használati-, vagy ajándéktárgyak kézzel készültek, odafigyeléssel, szívvel-lélekkel ami már önmagában is megfizethetlen ebben az elgépiesedett, emberi kreativitást, odaadást mellőző világban. Az az emberi tényező, ami a termék mellé adódik megsokszorozza annak  értékét, nem beszélve az egyediségről. Hiszen a pedagógus is egyedi, megismételhetetlen és megsokszorozhatatlan, így valóban úgy tudjuk kifejezni köszönetünket, hogy az minden szinten telitalálat lesz.

Nem titok, hogy a szívem csücske a hernyóselyem. Ez a csodás szövet valóban úgy festhető és mintázható, hogy az viselője egyéniségét tükrözze, fénnyel töltse meg tekintetét, simogassa minden érzékét. Készíthető belőle kendő, sál, nyakkendő, mint pedagógus ajándék, ezeken kívül számtalan egyéb használati és ajándéktárgy. (Pl. díszpárna, falikép, táska, ruházat, stb.)

Ennyi év után sem tudok betelni azzal a számtalan nemes tulajdonsággal, amivel a hernyóselyem rendelkezik.

A csodálatos fénye, ahogy a színek ragyognak rajta.

Az a simogató lágyság, amikor az ember bőréhez ér.

A fennkölt és nemes megjelenés, amit viselőjének kölcsönöz.

Ahogy kiemeli az öltözéket (legyen bármily egyszerű is).

A finom klimatikus egyensúly, amit az emberi bőr köré teremt. (Hidegben fűt, melegben hűt).

 

Jó szívvel ajánlom ballagási ajándékként már elkészült munkáimat, de természetesen szívesen festek egyéni igényeknek megfelelően is.

Csörnök Enikő

selyemcsodak@gmail.com

+3620 2317790