Milyen mandala illik a különböző temperamentumokhoz?

A kolerikus temperamentum.

Szívesen ajándékoznál selyemmandalát, de nem igazán tudod, milyen szín/színek illenek a megajándékozott egyéniségéhez ?

A válaszhoz elsősorban nem színtani ismeretek kellenek, inkább alapos megfigyelése annak a személynek, akinek ajándékozni szeretnél. Megismertetlek néhány szemponttal, amit érdemes figyelembe venned.

A mandaláról alapvetően annyit érdemes tudni, hogy a mandala jelentése kör (szanszkrit eredetű szó), tehát egy körben elrendezett ábrát, képet jelent. Ebben a körben a leggyakrabban egy szimmetrikusan ismétlődő mintaegység található. (ld. tibeti mandalák, stb.)

A mandala leírásáról számtalan művet találhatsz, annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy a kör a teljességet szimbolizálja. Ami ebben megjelenik ábraként, az hat az ember lelkére, intellektusára. Az ismétlődő mintaegységek egyfajta egyensúlyt, teljesség-érzetet, rendezettséget üzennek, a színek pedig hatnak az érzelemvilágra. E sok hasznos tulajdonságát felhasználhatod a mandalának arra, hogy kiegyensúlyozd magad, erősítsd azt ami jó benned és fejleszd azt, ami még hiányos. Ha ajándékba adod, ugyan ezeket a hatásokat gyakorolja arra a személyre, akinek szánod.

 

Kolerikus temperamentum.

E temperamentum képviselőiben nagy tettvágy él, ég bennük a tűz, legyen szó a véleményük képviseléséről, elhatározásaik megvalósításáról, alapvetően a létezésben való jelenlétükről. Közelükben azt érzed, hogy nyughatatlanok, állandóan hajtja őket valami a cselekvésre, aktivitásra.

Nehezen engednek a meggyőződéseikből, s bármit képviselnek is, könnyen megperzselik a környezetüket, s önmagukat is. Nem jellemző rájuk a csendes, halk beszéd.

Nem félnek a konfliktusoktól, gyorsan dühbe gurulnak, ha akadályoztatva érzik magukat. Lobbanékonyak. Ha összeveszel velük, hangerőben minden bizonnyal alulmaradsz. Hajlamosak túlreagálni a dolgokat, amit aztán gyakran megbánnak, mert elhamarkodottságukban gyakran megbántanak másokat, szinte felégetik a környezetüket.

Jó vezetők, mert nehezen eltántoríthatók, ha hisznek valamiben. Képesek tűzön-vízen keresztülvinni elhatározásaikat.

Lelki aktivitásuk színe a vörös, eleme a tűz.

Ha csak e két szempontot veszed figyelembe és bővebb ismereteid nincsenek a temperamentum jellegzetességeiről, már akkor is sok mindent felfedezhetsz lelki rezgéseikből.

Túlfűtöttségüket a zöld szín árnyalatai tudják kiegyensúlyozni. E szín nyugtatólag hat a kolerikus temperamentumra, finoman csillapítja a túlzott érzelmi/lelki hőt.

Persze ezt a színt nem csak mandalához választhatod számukra, hanem selyemkendőhöz, -sálhoz, selyem-nyakkendőhöz, selyempárnához, vagy bármilyen egyéb használati tárgyhoz is.

 

mandala megrendelésre

selyem mandala