Selyemkesztyű-masszázs a gyönyörű, bársonyos bőrért.

Napi öt perc a rugalmas, cellulitis mentes bőrért.

 

Az olajos masszázs alternatívájaként, az Ayurvéda a száraz masszázst ajánlja, hogy támogassa a bőr megújulását, felfrissülését és bársonyosságát. A legjobban ismert száraz-masszázs a Garshana masszázs, melyet szigorúan selyemkesztyűvel végzünk.

Miért selyemkesztyűvel?

Mert a selyem fehérje összetétele nagy mértékben rokon az emberi bőrével, kémhatása pedig megegyezik a bőr kémhatásával. Tehát a selyem úgy viselkedik a bőrön, hogy a masszázs alatt sem okoz agresszív hámlasztást,  az érzékeny bőrt sem sérti meg.

A természetes selyem nagyon gyengéden masszírozza le az elhalt hámsejteket, majd védőburokkal vonja be a bőrt.

A Garshana selyemkesztyű párban kapható, részletes masszázsleírással, szépségtanácsokkal. 100% natúr hernyóselyemből készül.

Ára szállítási költség nélkül 6.900.-Ft.

Termékkód: G.M.

Megrendelni emailben lehet: selyemcsodak@gmail.com

 

A Garshana egy teljes testmasszázs, mely serkenti az anyagcserét, a vérkeringést és a nyirokrendszer méregtelenítő működését, így fiatalítja és rugalmassá teszi a bőrt.  Ideális az öregedő, vagy problémás bőr megújítására is.

A masszázs dörzsölő mozdulatsorokból áll melynek hatására a test felmelegszik, a nyirokkeringés felpezsdül, nő a sejtek oxigénellátottsága, a vérkeringés felgyorsul, az emésztés javul a bőr érezhetően feszesebbé válik. A lerakódott méreganyagok oldását segíti, csökkenti a cellulitiszt és a zsírlerakódást is oldja.

Ezt a masszázst ideális otthon végezni, napi 3-5 percet vesz csak igénybe.

Végezhetjük egyedül, de párban is. Meghitt reggeli, vagy délutáni program válhat belőle, ha kölcsönösen átmasszírozzuk egymást, hisz a férfiaknak sem árt némi felfrissülés, megfiatalodás. Este nem tanácsos végezni, mert frissítő, stimuláló hatása van. Hacsak nem készülünk hosszú éjjeli programra.

 

selyem-masszázskesztyű

 

A Garshana masszázs részletes leírása:

Ezt a száraz masszázst reggel, fürdés előtt kell végezni 3-5 percig.

Mindkét kezünkön a selyemkesztyűvel, gyorsan és erőteljesen dörzsöljük a testünket.

A karok és a lábak hosszú csontjai felett végezzünk lendületes, hosszanti húzásokat mindkét irányban.

Az izületeknél (vállak, könyökök, csuklók) váltsunk át kis körző mozgásra. Kezdetben elegendő 10-20 hosszanti húzás, amely később mintegy negyvenig fokozható.

 1. Kezdjük a fej gyors, közrző mozdulatokkal történő masszírozásával, majd a nyakat és a vállat elérve folytassuk hosszanti húzásokkal. Amint leérünk a karokhoz: körző húzások a vállizületnél, hosszantiak a felkaron, megint körözés a könyöknél, hosszanti húzások lefelé az alkaron, körzés a csuklónál, hosszanti húzások a kézen és végül kör alakú húzások az ujjizületek felett.
 2. A mellkast hosszanti vízszintes húzásokkal masszírozzuk, de kerüljük a közvetlen masszázst a szív felett és az emlőkön.
 3. A gyomorra két vízszintes, majd két átlós irányú masszírozó húzást alkalmazzunk. E váltakozó mozgással haladjunk felfelé az alhasra, a hát alsó részére, a farpofákra és a combokra, különös figyelemmel azokra a részekre, ahol fokozott zsírlerakódás van.
 4. Álljunk fel és körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a csípőizületeket. Haladjunk lefelé a lábszárakon úgy, ahogy az előbb a karoknál tettük: hosszanti húzások a lábszárcsont felett, körzés a térdnél és a bokánál, végül hosszanti húzások a lábfejen.

(forrás: Deepak Chopra: Tökéletes egészség)

 

garshan-masszázs-száraz-masszázs

 

A természetes selyemkesztyű magas minőségű, natúr hernyóselyemből készül.

Az anyag struktúrája következtében enyhe dörzsölő hatást fejt ki a bőrre a masszírozás során. A bőr felületét megszabadítja a lerakódásoktól, méreganyagoktól , így a bőrlégzés újra felszabadul, a toxinok eltávoznak. A bőr fokozottan fogékonnyá válik a további tápláló anyagok felvételére, beépítésére. Masszírozás után mindenképpen tanácsos zuhanyozni egyet, vagy egy szépítő kádfürdőt venni, majd tápláló olajjal átkenni a testet.

Élvezd a selyemkesztyű-masszázst és kényeztesd magad.

 

Hogyan őrizzük meg hosszú időn keresztül a selyemkesztyű szépségét, minőségét?

 •     Kézzel mosható. Kímélő mosószert, vagy szappant használjunk.
 •     30-35°C-on nyomkodva mossuk. Ne centrifugázzuk.
 •     Mosás után öblítsük ki langyos vízben.
 •     Nyomkodjuk ki a felesleges vizet és lógatva szárítsuk.
 •     Ne szárítsuk a napon.
 •     Az enyhén nedves selyem vasalható (a vasaló „selyem” beállítását használva), bár a kesztyűt felesleges vasalni.
 •     Általában soha ne használjunk agresszív tisztítószereket (hypo, Clorox, stb). Ne mossuk fehérítőben sem.

Ha  ezeket a tanácsokat betartjuk, a selyem hosszú időn keresztül megőrzi minőségét.