Érdekességek

A hernyóselyem igazi áldás

Melyek a hernyóselyem élettani hatásai?

Mondják a selyemről, hogy nem más, mint fényből szőtt textil. A selyem puha, lágy fogású anyag, és kellemes, simogató érzést nyújt viselése közben. Hihetetlenül magas fényű, csillogó textília, ami különleges eleganciát kölcsönöz a belőle készült ruhadaraboknak. De vajon csupán ezért viselik évezredek óta olyan szívesen?

A selyem egyidejűleg hűvös érzést keltõ és jó hõszigetelõ anyag is. A selyemszálból készülõ textíliák jól tartják a hőt, mert a test és a finom, sűrű anyag közötti meleg levegõ nem tud olyan könnyen cserélődni. E mellett jó szellőzést, magas kényelemérzetet nyújt viselőjének. Nedvszívóképessége kiváló. Finomsága és lágysága miatt kellemes viselet.

Mikroorganizmusokkal szemben ellenálló. E tulajdonságának köszönhető, hogy a belőle készült fehérneműt viselőkben sokkal nehezebben szaporodik el a Candida albicans gomba (ami a hüvelyfertőzés egyik okozója), vagy ha már kialakult a fertőzés, megszűnését természetes úton segíti elő.

„A selyem fehérnemű azon túl, hogy szép és kellemes viselet, a legújabb kutatások szerint a hüvelyi gombafertőzés kiújulását is akadályozza – idézte olasz kutatók megállapítását a The Daily Telegraph című napilap online kiadása.

A Bolognai Egyetem munkatársai klinikai próbájuk eredményeként arra jutottak, hogy a selyem alsónemű jelentősen csökkentette a visszatérő hüvelyi gombafertőzés által okozott viszketést és a bőr kipirosodását.
Ez a fajta gombafertőzés gyakori, négy nő közül háromnál előfordul valamikor élete során, a nők öt százalékánál pedig egy éven belül akár négyszer vagy többször is kiújul.„

 

A hernyóselyem természetes eredetű anyagként  bőrbarát tulajdonságokkal rendelkezik.

Ez annyit jelent, hogy nem irritálja a bőrt, nem okoz allergiát, ekcémát, viszketést. Sőt. A már kialakult bőrproblémákat is képes orvosolni azáltal, hogy védi, óvja a bőr természetes savköpenyét, segíti a szabad lélegzését, nyugtatja a bőr felszínét. A gyógyászatban is előszeretettel alkalmazzák ezen áldásos tulajdonságai miatt.

< Ezen kívül a kozmetikai ipar számtalan készítményében megtalálhatjuk a porrá őrölt hernyóselymet, mint szépítőszert.

Jó elektromos szigetelő. Óvja a környezetet, hisz az elektroszmog káros hatásait csökkenti, ha a használaton kívüli elektromos gépeinket letakarjuk egy selyemkendővel (Tv, számítógép, stb.), vagy selyemtokba rakjuk a mobiltelefont.

Környezetbarát, lebomló anyag, így hozzájárul a környezet védelméhez, fenntartható világunkhoz. Híg savak nem károsítják, a szerves oldószereknek ellenáll.  Igen jól színezhető.

Kell ennél több ahhoz, hogy az ember jól érezze magát a bőrében?

 

Az általam készített selyemtermékek eleget tesznek a következő szempontoknak:

  1. Hernyóselyemből készült munkáim támogatják az egészséget, növelik a komfortérzetet.
  2. Kiemelik az egyéniséget.
  3. A hernyóselyem gyógyító tulajdonságainak köszönhetően segítenek számos gyermek és felnőtt kori bőrprobléma gyógyulásában.
  4. Hozzájárulnak az egészséges, harmonikus otthoni környezet kialakításához.
  5. Szépséget, eleganciát, könnyedséget közvetítenek.
  6. A selyemből bőrbarát, antiallergén ruhák készülnek, ez az alapanyag természetes eredetű.
  7. Az alkalmazott festési eljárás következtében a selyem megőrzi eredeti csillogását.

 

Ha kérdésed van, vagy ajánlatot szeretnél kérni:

Csörnök Enikő

+3620 2317790

selyemcsodak@gmail.com