Gyógyító fényszövet?

A selyem tulajdonságai.

Hogyan hat a hernyóselyem az emberi bőrön élősködő gombákra?

Ha megfigyeljük a pillangó életmódját, szinte nem is látjuk földre szállni. Növényekre, virágokra száll. Mindig a fényben van. A levegőben él. Mi köze ennek mondjuk a bőrön élősködő gombákhoz?

Nézzük hol és hogyan élnek a gombák?

Ha nagy esőzések, borús, nyirkos, párás  idő után járunk erdőn-mezőn (de elég a kertbe kimenni) mit látunk? Tele van a föld gombával. Vagy emeljük fel a sűrű avart a fák tövénél, s nézzünk alá: gombák  szerteszét.

Látunk fényt ott, ahol élnek? Száraz a talaj? Oxigén-dús a levegő? Ugye egyik sem. E helyett nehéz, nyirkos, sűrű, sötét, fénytelen az a hely, amit szeretnek, ahol szaporodnak és jól érzik magukat.

 

hernyó-selyem-ruha-koktél-ruha


És az emberen élősködők gombák?

Nos a műszálas, vagy sztreccs alsónemű, fehérnemű és topok ugyanilyen környezetet teremtenek bőrünkön. A legtökéletesebb mikroklímát hozzák létre a gombák számára, ahol vígan szaporodhatnak, hisz nem kell attól tartaniuk, hogy friss levegő, esetleg fény akadályozná meg spóráik nyugodt terjedését.

Nem kell ehhez nagy tudományosság, csupán egy kis megfigyelés. De kérdezzünk meg egy gombatermesztőt, mennyi fáradtságába kerül az állandó meleg páratartalom fenntartása a sötét pincében a gombák megfelelő szaporodásához, életben maradásához. Tudakoljuk meg, mi történik a tenyészettel, ha véletlenül elromlik a párásító és kiszáradnak a gombazsákok.

Velünk sem történik más, amikor a teljesen mindegy, hogy milyen márkájú, vagy árú  műszálas fehérneműt, pólót, topot magunkra vesszük és abban töltjük nappalunkat, éjszakánkat. Természetes tenyészközeget hozunk létre a bőrön és az  intim-szférában a különböző gombák szaporodásához.

Mielőtt bővebben kifejteném az eddig kissé rejtélyesnek tűnő bevezetőt, álljon itt egy idézet, mely sokakban már sejtetni enged valamit a selyemhernyóról és az általa létrehozott levegő-fény anyagról, a selyemről.

“A lepke nem csak kifelé fény-állat, hiszen belül is mindenütt szétterjed benne a levegő hordozta fény.  Ez az állat belül is fényből van.  Sugarakhoz hasonlóan száll kifelé a világmindenségbe a pillangó szellem-fény csillogása….
Bebábozódik, gubót készít maga köré.  … a megszőtt fonál, a fényvonalakat követi…  Mindez nem más, mint kozmikus napfény, amit átjárt az anyag. Ha a selyemhernyó kokonját vesszük, amit a selyemruhákhoz használunk, az a selyem tiszta napfény…”
(Rudolf Steiner)

 

selyem-alsónemű-selyem-melltartó

 

Mit utálnak a gombák tehát? Milyen közegben képtelenek a szaporodásra, életben maradásra?

Nem tűrik a fényt, az oxigéndús, jól szellőző környezetet, a szárazságot.

Pontosan ezek azok a tulajdonságok, amikkel a hernyóselyem rendelkezik. A belőle készült fehérneműk, ruházati termékek a legideálisabb mikroklímát teremtik meg az emberi bőr számára. A gombás betegségek megelőzhetők, a már kialakultak pedig szép fokozatosan visszaszoríthatók.
Nincs ebben semmi varázslat, csupán megadjuk a testünknek azt, amire szüksége van. Olyan feltételeket teremtünk, melyben megfelelően, egészségesen tud működni.

Erre a tényre találtak rá bolognai orvoskutatók 2013.-ban egy vizsgálat során, amikor tesztelték a hernyóselyem alsóneműt Candida gomba által fertőzött hölgyeken. És láss csodát! Gyógyszeres kezelés nélkül is megoldódtak a problémák.
A gombás betegségek kialakulásához azonban nem csak a külső, hanem a belső környezet is nagy mértékben hozzájárul. Belső környezeten a testi-lelki-szellemi mikroklímát egyaránt értem.
Alapvetően fontos, hogy mit eszünk, milyen gondolatok élnek bennünk és milyen érzések hatják át lelkünket.

 

tiszta-selyem-fehérnemű


Nézzük a táplálkozást:

Nem titok az sem, hogy minél távolabb áll egy elfogyasztott élelmiszer a természetestől, annál kevésbé szolgálja az ember egészségét és annál nagyobb próbára teszi megemésztése a szervezetet. Gondoljunk például a hántolt gabonából készült lisztekre. Rendesen erjedő, nyálkás massza lesz belőle, ami sokáig pang az emésztőrendszerben és mivel nem tartalmazza a természetes alkotórészek jó részét, nem is táplálja, csak gyötri az embert. Arról nem is beszélve, hogy a termesztése és előállítása során mennyi emészthetetlen vegyi-anyagot használtak fel. Rajtunk múlik, hogy vásárláskor mit választunk, mennyire fontos számunkra a minőség a mennyiséggel szemben.

 

Mi a helyzet a lelki életünkkel?

Tele vagyunk-e sötét, bezáró, lehúzó, sűrű érzelmekkel, amik elzárják lelkünk elől a fényt? Gondoskodunk-e arról, hogy megoldásokat találjunk, problémázás helyett, hogy képesek legyünk változni és változtatni, ha életünk nem működik az eddigi megoldásainkkal? Tudunk-e melegséget sugározni, képesek vagyunk-e a megértésre, vagy inkább gyűlölettel, elutasítással bástyázzuk körül magunkat?

 

És a gondolataink?

Vannak-e ötleteink? Élünk-e egyéni kreatív megoldásokkal? Tudunk-e befogadni újat, eddig ismeretlen perspektívákat?
Nem akarom tovább szaporítani a szót. Tény, hogy mindannyian felelősek vagyunk életünk helyzeteiért és azok konstruktív megoldásaiért egyaránt.
Tény az is, hogy a hernyóselyem fényt visz a sötétségbe, meglevegőzteti az elzárt helyeket és gyógyít.

Amikor elkészítettük az első selyembugyikat (még nyáron), odaadtam próbára néhány ismerősnek, hogy gyűjtsenek tapasztalatokat, mert kíváncsi voltam, hogy csak én vagyok-e ennyire elragadtatva attól a komfortérzettől, amit ad, vagy más is.

Íme egy vélemény: (nevet nem közlök, mert a téma intim és szeretném tiszteletben tartani a magánszférát)
“A selyembugyit viselni pedig fantasztikus, ebben a hőségben sem lesz az embernek “szaga”. Bár mosáskor kissé meggyűrődik, utána viseléskor újra kisimul.” D.E.

 

 

A selyem egyéb tulajdonságairól itt olvashatsz>>