Milyen színű ajándékot válassz?

Milyen színek illenek a különböző temperamentumokhoz?

A kolerikus temperamentum.

Szívesen ajándékoznál selyemsálat, nyakkendőt esetleg selyemmandalát, de nem igazán tudod, milyen szín/színek illenek a megajándékozott egyéniségéhez ?

A válaszhoz elsősorban nem színtani ismeretek kellenek, inkább alapos megfigyelése annak a személynek, akinek ajándékozni szeretnél. Megismertetlek néhány szemponttal, amit érdemes figyelembe venned.

Egy selyemkendő, vagy -nyakkendő sok mindent elárul a megajándékozottnak rólad.  Az igényességedet, hogy exkluzívnak, különlegesnek tartod őt, hisz olyan ajándékot választottál, ami valóban neki szól, egyedi és a színek is az ő egyéniségéhez valók. Ennél szebb vallomást nem is kívánhatunk magunknak. (Mi nők legalábbis elolvadunk ennyi figyelmességtől 🙂

A színek a selyem felületén különleges erővel hatnak az emberre, akár öltözékkiegészítőn, akár festményen jelennek meg. A selyem fénye  és anyaga a színekkel együtt egészen különleges kulminációját hozzák létre az élményeknek.

Ha mandalát szeretnél ajándékozni, alapvetően annyit érdemes tudni, hogy a mandala jelentése kör (szanszkrit eredetű szó), tehát egy körben elrendezett ábrát, képet jelent.

A mandala leírásáról számtalan művet találhatsz, annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy a kör a teljességet szimbolizálja.

pedagógus ajándék, exkluzív ajándék

 

Kolerikus temperamentum.

E temperamentum képviselőiben nagy tettvágy él, ég bennük a tűz, legyen szó a véleményük képviseléséről, elhatározásaik megvalósításáról, alapvetően a létezésben való jelenlétükről. Közelükben azt érzed, hogy nyughatatlanok, állandóan hajtja őket valami a cselekvésre, aktivitásra.

Nehezen engednek a meggyőződéseikből, s bármit képviselnek is, könnyen megperzselik a környezetüket, s önmagukat is. Nem jellemző rájuk a csendes, halk beszéd.

Nem félnek a konfliktusoktól, gyorsan dühbe gurulnak, ha akadályoztatva érzik magukat. Lobbanékonyak. Ha összeveszel velük, hangerőben minden bizonnyal alulmaradsz. Hajlamosak túlreagálni a dolgokat, amit aztán gyakran megbánnak, mert elhamarkodottságukban gyakran megbántanak másokat, szinte felégetik a környezetüket.

Jó vezetők, mert nehezen eltántoríthatók, ha hisznek valamiben. Képesek tűzön-vízen keresztülvinni elhatározásaikat.

Lelki aktivitásuk színe a vörös, eleme a tűz.

Ha csak e két szempontot veszed figyelembe és bővebb ismereteid nincsenek a temperamentum jellegzetességeiről, már akkor is sok mindent felfedezhetsz lelki rezgéseikből.

Túlfűtöttségüket a zöld szín árnyalatai és a zöldes, kékes színek tudják kiegyensúlyozni. E színek nyugtatólag hatnak a kolerikus temperamentumra, finoman csillapítják a túlzott érzelmi/lelki hőt.

E színeket választhatjuk számukra selyemkendőhöz, -sálhoz, selyem-nyakkendőhöz, selyempárnához, vagy bármilyen egyéb használati tárgyhoz is, amikor túlteng bennük saját temperamentumuk.

Természetesen bármely más színben is jól érezhetik magukat, amikor egyensúlyban vannak. A tűzpiros önmagában, általában túlzásnak tekinthető az ő számukra.

 

valódi selyem férfisál, acélkék

férfi-selyemsál-acélkék-selyemszatén

 

selyemszatén-alkalmi-stóla-hernyóselyem

selyem charmeuse báli stóla

 

tiszta-selyem-sál-Jacquard-narancssárga-arany

selyemsál-hernyóselyem Jacquard-narancs-aranysárga

 

 

selyemsál-pöttyös-rózsaszín-zöld-sál

Valódi selyem sál. Pöttyös Jacquard selyem. Rózsaszín zöld

 

charmeuse selyem stóla estélyre

hernyóselyem-szatén stóla