Selyemruhák virágmintával

Melyek a 2020-as divattrendek a nagy divatházaknál?

Első körben a Diort vettem szemügyre. Kíváncsi voltam az új fazonokra, színekre, mintákra. A színválaszték eléggé visszafogott, inkább földszínek, a fazonokban viszont visszaköszön a klasszikus, nőies stílus, megfűszerezve némi extravaganciával.

A női-, férfi és gyermekruha modelleknél találunk tiszta selymet, gyapjút, ezek ötvözetét, bőrt és egyéb természetes textíliát. Amit viszont sajnálok, hogy egyre gyakoribb a mesterséges eredetű, bőr- és környezetbarátnak egyáltalán nem mondható anyag felhasználása.

 

selyemruha-nyers-selyem

 

Pedig egy-egy modell elkészítésén akár 8 ember is dolgozik egymással párhuzamosan, mert nagyon fontosnak tartják, hogy javarészt kézzel varrják az egyedi modelleket, hogy a végső megjelenés valóban kifogástalan legyen. Tehát ezen a téren a minőség még mindig fontos előírás a Diornál.  Ennek alapján kérdés számomra, hogy ha a munka minősége ennyire lényeges, a felhasznált anyag emberre és környezetre gyakorolt hatása, azaz minősége miért veszített jelentőségéből?

Az alábbi modell elkészítése 800 munkaórát vett igénybe. Az alapja kézzel festett, selyem-organza, melyre szintén kézzel hímezték a flittereket.

alkalmi-selyemruha