Mi lehetne kellemesebb viselet a nyári hőségben a selyemblúznál, -ingnél?

nyári-selyemruha-mintás-selyemblúz

Eleddig nem találtam jobb alternatívát a hernyóselyemnél.
A nyári forróságban kellemesen hűsíti a bőrt, tökéletesen szellőzik. Ha elázunk, pillanatok alatt megszárad, nem kell a meghűléstől tartanunk. Óv a tűző napsütéstől, védőburokkal veszi körül bőrünket.

Számomra tökéletes viselet és nem csupán nyáron, hiszen selyemszövetből sokféle létezik: vékonyabb, vastagabb, sűrűbben, vagy lazábban szövött. Tehát minden évszakban megtaláljuk az éppen legideálisabbat.

Saját ízlésünknek megfelelő selyeminget, vagy -blúzt akkor tudunk viselni, ha személyünkre szabottan olyan mintával és színnel készül, amiben jól érezzük magunkat, otthonosan mozgunk és a fazon is kedvünkre való.

Ez a könnyed nyári blúz egyszerű szabásmintával, kellemes nyári színekkel készült Doupion selyemből egy középkorú hölgy számára.

A Doupion selyem felülete kissé rusztikus. Egyenetlen, szabálytalan selyemszálakból szövik.  Shantung selyem néven is találkozhatunk vele. Kezelése könnyű, fénye gyönyörű, nem kényes, jól nyűhető selyemszövet. Női és férfi ruházatnak egyaránt alkalmas. Elsősorban ingek, blúzok, tunikák, ruhák, bolerók, szoknyák, nyári nadrágok készíthetők e selyemszövetből.

Az alábbi képek a selyemblúz festésének lépéseit mutatják be. A kiinduló anyag hófehér selyemszövet volt, azt azonban elfelejtettem lefényképezni. 🙂

 

 

Ajánlatkérés, megrendelés:

Csörnök Enikő

+36202317790

selyemcsodak@gmail.com