Harmonizáló selyemkendők: MERKÚR

A Merkúr megnyilvánulásai a színekben és a lelki hatásokban.

Színterápiás selyemkendők a bolygók pozitív hatásaival ötvözve.

Ezek a selyemkendők abban segíthetnek, hogy a különböző készségeink, képességeink fejlődni tudjanak, melyeket egy adott bolygó táplál.
Ezen túlmenően a színek segítségével erősítik a bolygóhatásokat, kiegészítve a hernyóselyem gyógyító erejével.

De milyen lelkierőkre hat a Merkúr? Mikor és hogyan tudjuk leginkább befogadni az általa sugárzott kiegyensúlyozó hatásokat?

 

 

A Merkúr színe a sárga, napja a szerda. Ezen a napon érvényesül legintenzívebben e bolygó hatása az ember testi-lelki organizációjára. Mindaz a tulajdonság, amit a fénnyel teli sárga jelenít meg, visszatükrözi a Merkúr által inspirált lelki attitűdöket, készségeket. Nevezetesen a vidámságot, játékosságot, könnyedséget, mozgékonyságot, stb.

Természetesen egy sárga kendőt nem csupán szerdán lehet és érdemes viselni, hanem minden olyan alkalommal is, amikor lelkünk mozgékonyságát, életörömét szeretnénk fokozni, pl. egy szomorú, borús hangulatú napon. Amikor nem igazán akarózik megmozdulni, kinyílni a világra, a többi ember felé, a természet csodáira… Ha ez a hangulat állandósul, akkor nem csupán a testünket lehet üdvös borítani sárga színnel, hanem a szobánkban, közvetlen környezetünkben is hasznos akár függönyt, festményt, párnát elhelyezni, hogy felébresszék az életigenlést bennünk.

A lelki egyensúly elérését hívatottak segíteni a kézzel festett selyemkendők, melyek négyszeres pozitív hatást gyakorolnak ránk.

  • Megfelelő napon viselve a megfelelő színű kendőt, hat ránk a szín és ezt kiegészítve hat ránk a napnak megfelelő bolygó.
  • A hernyóselyem gyógyító, fényből szőtt textília, mely védi-óvja a testet, a bőrt, átsugározza fényével a lelket.
  • A kézzel festett selyemkendőben benne rejlik a készítő odaadása, figyelme, szeretete, melyet munkáján keresztül átad a kendő viselőjének.

 

Természetesen a színek kombinálhatók, hiszen tulajdonságaikat megőrzik akkor is, amikor társítjuk őket; mint az első és a második kendőn: a sárga nem csupán önmagában áll, hanem megjelenik a Merkúr játékossága, mozgékonysága, vidámsága is.

 

Merkúr-színterápiás-selyemkendő

 

Selyemkendő rendelhető saját elképzelések alapján, egyéni mintázattal. Rendelhető teljes szín/bolygókendő sorozat, vagy egyes darabok.

Csörnök Enikő

+3620 231 7790

selyemcsodak@gmail.com