Harmonizáló selyemkendők: VÉNUSZ

A Vénusz megnyilvánulásai a színekben és a lelki hatásokban.

Színterápiás selyemkendők a bolygók pozitív hatásainak támogatására.

Ezek a selyemkendők abban segítenek, hogy a különböző készségeink, képességeink fejlődni tudjanak, melyeket az adott bolygó táplál, erősít. Teszik ezt úgy, hogy a bolygóra jellemző színen keresztül fejtik ki harmonizáló, kiegyensúlyozó hatásukat, párosulva a hernyóselyem gyógyító erejével.

A zöld (a Vénusz színe) magában rejti a természet megnyugtató erejét, a szeretetre való képességet, a finom, művészi hajlamot, a szépérzéket, a gyengédséget…

A “Vénusz-ember” segítőkész és toleráns, el tudja fogadni a másságot, s a különbözőségben megtalálja a tanulnivalót. E bolygó napja a péntek, ezen a napon érvényesül legintenzívebben hatása az ember testi-lelki organizációjára.

A zöld szín megnyugtat, pihentet, lecsendesít. Zaklatott, stresszes, kihívásokkal terhelt életszakaszban nagy segítséget nyújt a zöld szín viselése, a környezetünkben elhelyezett zöld színű tárgyak és egy-egy kiadós erdei séta, vagy barangolás a természetben.  E szín a fény és a sötétség közötti kiegyensúlyozott harmóniát képviseli.

Gyulladt mandulára, vagy gyulladásban lévő testrészre tett selyemkendő sokat segíthet a javulásban.

 

 

A színterápiás selyemkendőket használhatjuk pusztán a színek kedvéért, segítségül hívva a színek kiegyensúlyozó tulajdonságait. A színek gyógyító erejét azonban ötvözhetjük a bolygók hatásaival, melyek szintén aktívan hozzájárulnak lelki és testi egészségünhöz.

Természetesen a szinek belső mozgása megjeleníthető úgy is, ha egy szín nem csupán önmagában áll, hanem kiegészül társszínekkel (lásd harmadik fényképet). Ezt mindenki maga dönti el szabadon, hogy számára mi az üdvösebb. Jelen esetben egy egyszínű kendő, vagy egy olyan, ahol a Jupiter nyugodt mozgása is megjelenik.

 

A lelki egyensúly elérését hívatottak segíteni a kézzel festett selyemkendők, melyek négyszeres pozitív hatást gyakorolnak ránk.

  • Megfelelő napon viselve a megfelelő színű kendőt, hat ránk a szín és ezt kiegészítve hat ránk a napnak megfelelő bolygó.
  • A hernyóselyem gyógyító, fényből szőtt textília, mely védi-óvja a testet, a bőrt, átsugározza fényével a lelket.
  • A kézzel festett selyemkendőben benne rejlik a készítő odaadása, figyelme, szeretete, melyet munkáján keresztül átad a kendő viselőjének.

 

színterápia, zöld, lelki egyensúly

 

 

 

Színterápiás selyemkendő rendelhető saját elképzelések alapján, egyéni mintázattal, akár teljes színsorozat, vagy egy-egy darabok.

Csörnök Enikő

+36202317790

selyemcsodak@gmail.com